Sosyal Medya

Güncel

Rusya Dışişleri Bakanı yarın Türkiye’ye geliyor

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, yarın Türkiye’ye gelerek mevkidaşı Feridun Sinirlioğlu ile görüşecek.



Türkiye’nin Moskova BüyükelçiliÄŸinden yapılan açıklamaya göre, Feridun SinirlioÄŸlu ve Sergey Lavrov,  Türkiye-Rusya Ãœst Düzey Ä°ÅŸbirliÄŸi Konseyi’nin (ÃœDÄ°K) alt organlarından Ortak Stratejik Planlama Grubu’nun 5. toplantısına baÅŸkanlık edecek.

Ä°stanbul’da yapılacak toplantıda, 15 Aralık 2015 tarihinde Rusya’da gerçekleÅŸtirilmesi planlanan 6. ÃœDÄ°K Toplantısı hazırlıkları gözden geçirilecek ve ikili iliÅŸkiler deÄŸerlendirilecek.  Toplantıda ayrıca baÅŸta Suriye krizi olmak üzere, iki ülkenin ortak ilgi sahasında bulunan öncelikli dış politika konularına iliÅŸkin kapsamlı görüş alışveriÅŸinde de bulunacağı belirtildi.

Öte yandan Lavrov ve SinirlioÄŸlu görüşmesinde, bugün Türk F-16’ları tarafından Suriye sınırında Rusya’ya ait Su-24 tipi savaÅŸ uçağının düşürülmesinin de gündeme gelmesi bekleniyor.

Türk hava sahasını ihlal eden bir savaÅŸ uçağı, sabah saatlerinde Hatay’ın Yayla Dağı ilçesinin karşısındaki Yamadır köyü yakınlarında düşürüldü. CumhurbaÅŸkanlığı kaynakları, sınır ihlali uyarılarına aldırmadığı için angajman kuralları çerçevesinde düşürülen uçağın SU 24 tipi Rus uçağı olduÄŸunu kaydetti.

Rusya Savunma Bakanlığı ise uçağın Rus ordusuna ait olduğunu doğrularken hava olduğu süre boyunca Türk hava sahasını ihlal etmediğini ve bunun kanıtlanabileceği açıkladı.

Uçak geriliminin Lavrov’un ziyaretini nasıl etkileyeceÄŸi bilinmiyor.

 

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.